Transmuraal Centrum – Huisartsenpraktijk Schalkwijk – Schalkwijk
Jhr. Ramweg 17 3998 JP Schalkwijk Tel:(030) 6011210 (030) 6011981
Header afbeelding

Transmuraal Centrum

In het Transmuraal Centrum Houten (TCH) zijn de Huisartsenpost, de Huisartsenkliniek en Polikliniek Houten op 1 lokatie samengebracht. Het adres is Hofspoort 2, 3994 VZ te Houten.

De Houtense huisartsen (SHH) en het Sint Antonius Ziekenhuis Nieuwegein hebben gezamenlijk het TCH opgericht om de samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuis te intensiveren. Het doel is: toegankelijke, gestroomlijnde zorg voor patiënten.

Huisartsenpost

In avond, nacht en weekend wordt huisartsgeneeskundige spoedzorg via de huisartsenpost geleverd.
De huisartsen van Houten, Schalkwijk, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal, Bunnik, Odijk, Werkhoven en Wijk Bij Duurstede doen dienst vanuit de huisartsenpost. Zij worden bijgestaan door ervaren doktersassistentes.
Het telefoon nummer is: 088-130 96 80. Het is raadzaam om altijd eerst dit nummer te bellen.

Huisartsenkliniek

De huisartsenkliniek bevat een aantal bedden waar patiënten door hun huisarts opgenomen kunnen worden en waar gedurende maximaal 3 weken medische en verpleegkundige zorg geboden wordt. Het biedt een goede oplossing voor allerlei situaties waarin het niet langer mogelijk is om op verantwoorde manier thuis zorg en aandacht aan een zieke te schenken. Uw huisarts kan, als daar aanleiding toe is, op korte termijn een opname regelen. De huisarts blijft in de huisartsenkliniek verantwoordelijk voor de medische zorg.

Polikliniek Houten

In Polikliniek Houten houdt een aantal specialisten uit het St Antonius Ziekenhuis spreekuur en doet daar verrichtingen. Er is een nauwe samenwerking met de huisartsen om verwijzing zo snel mogelijk te doen plaatsvinden en herhaalafspraken tot een minimum te beperken. Het doel is snelle en doelmatige zorg beschikbaar te stellen voor de bewoners van Houten.

Voor meer informatie klik hier voor de website.