Apotheek – Huisartsenpraktijk Schalkwijk – Schalkwijk
Jhr. Ramweg 17 3998 JP Schalkwijk Tel:030 - 601 12 10
Header afbeelding

Apotheek

Openingstijden

Onze apotheek is als vast onderdeel van de praktijk de gehele dag voor u geopend, maar tussen 13.00 en 13.30 uur uitsluitend voor spoedgevallen.

We stellen het verder zeer op prijs als u rekening kunt houden met onze overlegtijden van 10.00-10.30 uur en van 12.30-13.30 uur.

Vermijd baliebezoek om

  • lege doosjes af te geven,
  • medicijnen te herhalen: dit kan namelijk telefonisch of via de website,
  • medische zaken te bespreken: het heeft de voorkeur hiervoor een afspraak te maken of een eenvoudige vraag via een e-consult in uw ‘patiëntomgeving’ te stellen.

Medicijnen

Medicijnen die zijn voorgeschreven zijn in samenstelling en sterkte op ieder persoonlijk afgestemd. Gebruik zonder overleg nooit geneesmiddelen die voor een ander zijn bedoeld. Bewaar medicijnen bij voorkeur op een donkere, droge en koele plaats (slaapkamer voldoet doorgaans). Houdt ze altijd buiten het bereik van kinderen. Steeds meer medicijnen zijn zonder recept verkrijgbaar.

Receptenlijn

Receptenlijn: (030) 6011210 (keuze 2)
Op dit nummer kunt u 24 uur per dag uw herhaalmedicijnen bestellen. Dus alleen die geneesmiddelen die u  gebruikt. Luister als u dit nummer belt goed naar de gestelde vragen en antwoord rustig. Er wordt gevraagd naar uw naam, adres, geboortedatum en vervolgens de namen van de betreffende medicijnen. Alle berichten die vóór 10.00 uur zijn ingesproken worden zo verwerkt, dat u de bestelde medicijnen de volgende werkdag tussen 15.00 en 17.00 uur kunt ophalen. (Als u in het weekend belt, betekent dat ophalen op dinsdag).

Website

Via deze website kunt u ook 24 uur per dag uw herhaalmedicijnen bestellen. Ga hiervoor naar de knop Patiëntenomgeving in de bovenbalk. Om in deze beveiligde omgeving te komen, logt u in met uw gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingscode (die u telkens per e-mail ontvangt). Om uw zorg online bij onze praktijk veilig te kunnen regelen, dient u de allereerste keer een eigen account aan te maken. Per persoon is steeds een apart e-mail adres nodig. Dus binnen één gezin zal ieder een eigen e-mailadres moeten gebruiken.

Bij onduidelijkheden, onjuistheden of indien de medicijnen niet op tijd klaar liggen, nemen wij contact met u op.