ISO-certificering huisartsenpraktijk – Huisartsenpraktijk Schalkwijk – Schalkwijk
Jhr. Ramweg 17 3998 JP Schalkwijk Tel:030 - 601 1210
Header afbeelding

Terug naar overzicht

ISO-certificering huisartsenpraktijk

Begin 2015 heeft Huisartsenpraktijk Schalkwijk een vernieuwde certificering gekregen. Daarbij is getoetst op een tweetal nieuwe prestatieniveaus.

De apotheekhoudende praktijk is nu ISO 9001 gecertificeerd voor het gehele medische en farmaceutische kwaliteitssysteem en tevens volgens de nieuwe “LHV Norm Farmaceutische zorgverlening apotheekhoudende huisartsen 2014”.

Voor de genoemde LHV apotheeknorm was Wouter van Steenis werkgroeplid. Mede daardoor is zijn praktijk nu een van de eersten in het land die hierop is getoetst.

“Hoewel we aan onze inhoudelijke werkwijzen wezenlijk niet veel hebben hoeven veranderen, vergde de hele operatie heel veel tijd en inspanning. Met name ook het (her)schrijven van veel (deels dus verouderde) procesteksten en protocollen. Ik heb daar het afgelopen jaar ook enkele vakantieweken aan besteed, maar het resultaat is er dan ook naar!” aldus Wouter.

Huisartsenpraktijk Schalkwijk is al sinds 2006 gecertificeerd volgens de destijds uitsluitende Kema-norm. Kema (nationaal) heet inmiddels Dekra (internationaal) en toetst als onafhankelijke instelling de door anderen opgestelde normen.

Zie ook het artikel in De Dokter (het maandblad van de Landelijke Huisartsen Vereniging) van mei 2015. -> De Dokter artikel 2015 mei

Publicatiedatum: 20-12-2021