Reizigersadvisering – Huisartsenpraktijk Schalkwijk – Schalkwijk
Jhr. Ramweg 17 3998 JP Schalkwijk Tel:(030) 6011210
Header afbeelding

Reizigersadvisering

Persoonlijk advies

Steeds meer mensen gaan op reis naar een bestemming die wat verder van huis ligt. We kijken nauwelijks nog op van een reis naar de tropen of subtropen. Ook landen in Oost-Europa zijn dichterbij gekomen. Toch dienen we te bedenken dat dit soort reizen extra gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Een snel en gemakkelijk geboekte reis, vaak ook nog goedkoop, heeft vaak meer om het lijf dan men zo op het eerste gezicht zou denken. Er gaan nog steeds veel mensen op reis zonder extra bescherming of voorbereiding, waar dat wel zou moeten. Want veel factoren zijn van invloed. Hebt u vaccinaties nodig? Hoe zit het met malariaprofylaxe? Wat zijn gewone reis- en leefregels? Zijn er gezondheidsbeschermende spullen nodig en wat is nou een goede reisapotheek?

Kortom: bij de meeste reizen is een persoonlijk advies nodig. Maatwerk dus!

Daarvoor kunt u bij ons terecht. U krijgt zo het beste reisadvies op maat inclusief eventuele vaccinaties, met name ook die tegen gele koorts. Dat is wel zo prettig in uw eigen praktijk, waar uw medische dossier bekend is.
Informeer tijdig bij de assistente. Maar ook bij last-minute boekingen kunnen wij u adviseren. Want sommige inentingen kunnen zelfs op de dag van vertrek nog gegeven worden.

Kwaliteit

Uw huisarts is gecertificeerd als reizigersgeneeskundig huisarts en de praktijk is bovendien erkend als officieel gele koorts vaccinatiecentrum en aangesloten bij het LCR.

Reizigersformulier

Voor het verkrijgen van informatie en advies verzoeken wij u een reizigersformulier in te vullen.
U hebt 2 keuzes:digitaal door hier te klikken of op de knop in het keuzemenu.

Of wilt u het liever schriftelijk doen? Dat kan ook. Vraag het aan de assistente (als u belt) of download het formulier, zodat u het kunt uitprinten. Na invulling zendt u het aan ons op of geeft het af aan de balie. Als wij uw formulier ontvangen hebben, zal de assistente een verdere afspraak met u maken.

*Tip! Ver is soms minder ver dan u denkt. Zo is het zelfs al voor een “goed verzorgd weekje in Egypte of Turkije” erg verstandig u te laten adviseren. Voorkomen is beter dan genezen!

Meer informatie? Kijk eens op een van de volgende interessante websites.

www.lcr.nl Het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR)
www.gezondopreis.nl Een algemene site over de preventie van infectieziekten op reis
www.cdc.gov/travel De uitgebreide Amerikaanse site “Centres for Disease Control”